Marek Fišer

Bio

Marek Fišer (* 22. listopadu 1982) je příznivcem Pirátů od roku 2012. V roce 2014 inicioval oslovení Pirátské strany Matějem Hollanem s cílem vytvořit koalici do brněnských voleb.

Od listopadu 2015 působí ve veřejné funkci, je členem představenstva brněnské akciové společnosti Starez Sport, a.s.

Marek Fišer pochází z Brna a žije střídavě v Brně a v Praze. Po městě se dopravuje převážně na kole a to za každého počasí.

Je jednatelem dvou firem - Faircafé, s.r.o. a Holland Office Česká republika, s.r.o. a ambasadorem značky Pubquiz.cz

Vystudoval bakalářské studium nizozemštiny na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity a management cestovního ruchu na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze. Od jarního semestru 2016 pokračuje ve studiu jazyků na FF MUNI (portugalština, polština).

V minulosti působil ve státní správě. Pracoval na ekonomickém oddělení nizozemské ambasády v Praze (2009-2014), kde měl na starosti mezinárodní obchod a veřejnou diplomacii. Předtím pracoval na Úřadu vlády ČR na odboru logistiky a organizace českého předsednictví (2008-2009), kde akreditoval účastníky jednotlivých jednání.

Před odchodem do Prahy se věnoval práci v médiích. Byl sportovním redaktorem Brněnského deníku Rovnost (2001-2008), šéfredaktorem webu 1.FC Brno (2008) a asistentem zahraničního korespondenta nizozemského deníku NRC Handelsblad Stéphana Alonsa (2006-2010).

Angažuje se v aktivitách souvisejících se sportem. V roce 2015 byl jedním z hlavních organizátorů rozlučky fotbalisty Petra Švancary na stadionu za Lužánkami a je členem projektového týmu pro modernizaci fotbalového stadionu v Brně.

Marek Fišer mluví plynně anglicky a nizozemsky. Dále se dorozumí portugalsky, německy a polsky.

Mezi jeho zájmy patří cestování, studium jazyků, sport a večírky.