Pirát Černohorský byl zvolen předsedou vyšetřovací komise k OKD

17. 01. 2018
Tagy
Pirát Černohorský byl zvolen předsedou vyšetřovací komise k OKD

Pirátské strany Lukáš Černohorský byl dnes zvolen předsedou sněmovní vyšetřovací komise k OKD. Její založení inicioval před Vánoci předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek. V hlasování získal Černohorský 95 hlasů přítomných poslanců, protikandidátka Pavla Golasowská (KDU-ČSL) získala 49 hlasů. Komise se bude zabývat pochybeními zástupců státu a případnými dalšími nelegálními kroky v případě privatizování OKD. Komise má 9 členů, po jednom z každé parlamentní strany. Komise předloží svá zjištění Poslanecké sněmovně PČR do 9 měsíců od svého zřízení.

Parlament také hlasoval o předsedovi Komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. Navržený kandidát Zdeněk Ondráček (KSČM) v hlasování Sněmovny neuspěl. „Jsme rádi, že člověk s takovou historií, jakou má Zdeněk Ondráček, nebyl zvolen do čela Komise pro kontrolu činnosti GIBS. Piráti nevylučují, že do další volby předsedy této komise nasadí vlastního kandidáta. Kdokoliv bude vhodnější než navrhovaný kandidát komunistů. Ten sice zkušenosti má, jenže z opačné strany, než by bylo vhodné,“ komentoval předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Zuzana KlusovaZuzana Klusova

Zuzana Klusova

Asistentka v regionální poslanecké kanceláři Lukáše Černohorského a Ondřeje Polanského a místopředsedkyně krajského sdružení Moravskoslezského kraje

zuzana.klusova@pirati.cz